uweta
  • instagram
  • threads
  • tiktok
  • linkedin
  • youtube

KOSGEB E-Ticaret Desteği Nedir?

KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir?

KOSGEB Nedir?

KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın kısaltmasıdır. Ticarete atılmayı veya kendi işini kurmayı isteyen kişilerin geneli, akıllarındaki iş planını hayata geçirmek için bir sermayeye ihtiyaç durmaktadır. Fakat bunu yapmak isteyen kişilerin çoğunun hazır bir sermayesi bulunmamaktadır. KOSGEB, kendi işini kurmak isteyen kişileri destekleme ve ülkede farklı iş alanları oluşturmak amacıyla sermayesi olmayan fakat iş fikri olan kişileri desteklemektedir.

KOSGEB’e Kimler Başvuru Yapabilir?

KOSGEB e-ticaret desteği nedir ve nasıl alınır adlı yazımızın bu bölümünde sizlere KOSGEB’e kimlerin başvuru yapabileceği hakkında bilgi vereceğiz. KOSGEB desteğinden faydalanmak isteyen kişilerin öncelikle KOSGEB tarafından verilen eğitimlere katılması gerekmektedir. KOSGEB’in iş kurmak isteyen kişiler için hazırladığı iki farklı eğitim bulunmaktadır. Bu eğitimlerin içerikleri birbirlerinden farklıdır.

Genel Girişimci Eğitimi; bir iş kurmak, bir işi yürütmek, iş kurma ve yürütme sürecinde rol ve sorumlulukları hakkında bilgi almak isteyen, akıllardaki iş fikrini projeleştirmek gibi konularda eğitimleri bulunan KOSGEB eğitimidir. KOSGEB’in genel girişimci eğitimini bitiren kişiler ileri girişimci eğitimine katılabilmektedir.

İleri Girişimci Eğitimi; Bu eğitimde genellikle yenilikçi ve ileri teknoloji düzeyinde bulunan sektörler ve imalat sektöründe yer alacak kişilerin ihtiyaç duydukları bilgileri düzenleyen bir eğitimdir. Bu eğitime katılmak için genel girişimci eğitimi tamamlanmış olmalıdır. Bununla beraber kişilerin istihdam, küresel rekabet, marka değeri oluşturabilecek kapasiteye gelmesi hedeflenmektedir.

KOSGEB’in bu eğitimlerini tamamlayan kişiler KOSGEB’den kredi veya hibe almak için başvuru yapabilmektedir. Gelin bunu daha kapsamlı ve detaylı bir şekilde sıralayalım:

  • Yeni iş kurmak isteyenler,
  • İş yerini geliştirmek isteyenler,
  • İş yeri için makine almak isteyen kişi veya firmalar,
  • İş yerinde personel istihdam ettirmek isteyenler,
  • Yurtiçinde veya yurtdışındaki fuarlarda markasını ve ülkemizi temsil etmek isteyenler,
  • Ar-Ge ve inovasyon alanlarında çalışma yapmak ve projeler üretmek isteyenler;
  • Bu eğitimlere başvurarak sertifikalarını almakta ve bunun sonrasında KOSEB hibe ve kredilerinden yararlanabilmektedir.

Not: KOSGEB’den yararlanacak olan kişilerin bilmeleri gereken çok önemli bir unsur vardır. KOSGEB eğitimlerini tamamlamadan önce şirketleri için açılış veren kişi veya firmalar KOSGEB’in hibe ve kredilerinden yararlanamamaktadır. Bu nedenle sizler KOSGEB desteklerinden yararlanmak istiyorsanız, ilk önce genel girişimci eğitimi ve ileri girişimci eğitimlerini tamamlamalı ve bu eğitimlerden sertifikanızı aldıktan sonra KOSGEB’e başvuru yapmalısınız.

KOSGEB Desteklerinin Avantajları

İş kurma ve geliştirme süreçlerinde kişilerin ve firmaların yanında olan KOSGEB’in verdiği destekler belirli avantajlar sağlamaktadır. KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir ve Nasıl Alınır adlı yazımızın bu bölümünde sizlere bu avantajlardan bahsedeceğiz.

KOSGEB hibe ve kredileri sayesinde şirketinizin kuruluş sürecindeki masraflarını karşılayabilirsiniz. İşinizi kurmak veya geliştirmek için ihtiyacınız olan sermayeyi bulmanız hem motivasyonunuzu arttıracak hem de rahatlamanıza faydalı olacaktır.

İş fikrinizin gelişmeye başlamasıyla bu projeler belirli bir noktaya geldiğinde kamuoyuna sunulacaktır.

KOSGEB hibe ve destekleri ile kişiler yeni iş yerleri açtığı için çalışanlara ihtiyaç duyabileceklerdir. KOSGEB hibe ve destekleri sayesinde açılan iş yerlerinde istihdam oranı artacaktır.

İstihdam oranının artması ülkemizdeki işsizliğin düşmesine etkili olacaktır.

Açılan iş yerleri yaptıkları faaliyetler ile ülkemizin ekonomisine katkılı olacaktır.

KOSGEB’den alınan krediler faizsiz ödenebileceği için vatandaşlarımız kredi masraflarından, faiz ödemelerinden kurtulacaktır.

KOSGEB, verdiği kredi ve hibelerde kadın girişimcilere daha fazla önem verdiği ve pozitif ayrımcılık uyguladığı için kadının çalışma hayatındaki yeri artacaktır

Bir iş yeri olan kişiler KOSGEB üzerinden kredi veya hibe kullandıktan sonra işletmelerini daha kolay bir şekilde geliştirme imkânı bulacaklardır.

KOSGEB’E Nasıl Kayıt Olunur?

KOSGEB eğitimi almak isteyen kişilerin öncelikle KOSGEB’e kaydolması gerekmektedir. KOSGEB’e kaydolurken istenen bilgiler şunlardır;

KOSGEB kayıtları KOSGEB internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

KOSGEB internet sitesine giren kişiler ilk olarak e-hizmetler menüsüne girmeli ve burada ilk başvuru alanına tıklayarak kayıtlarını yapmalıdır.

KOSGEB’de istenen başka bir şey ise KOBİ beyannamesidir. KOBİ Beyannamesini doldurmalı ve bunun sonrasında KOSGEB’e göndermelisiniz. İlgili beyannameyi sizler gönderdikten sonra KOSGEB uzmanları beyannamenizi kontrol edecektir.

KOSGEB’den destek almak isteyenler ilk olarak işletmeleri hakkındaki bilgileri KOSGEB veri tabanına işlemelidir.

KOSGEB’de Desteklenen Sektörler

KOSGEB, verdiği destekleri ve kredileri belirli sektörlere verebilmektedir. İş alanınız bu sektörler arasında olmadığı takdirde KOSGEB desteğinden faydalanmanız imkânsızdır. Bu nedenle, işinizle ilgili tam olarak karar vermediyseniz ama KOSGEB desteğinden yararlanmak istiyorsanız sizlere öncelikle bu sektörlere bakmanızı ve buna göre karar vermenizi öneririz.

KOSGEB E-ticaret Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB kredi veya hibelerinden yararlanmak isteyen kişilerin öncelikle KOSGEB tarafından verilen eğitimleri tamamlaması gerektiğini sizlere söylemiştik. KOSGEB üzerinden e-ticaret desteği alan kişilerin de bu 32 saatlik eğitimi tamamlaması gerekmektedir. Bunun sonrasında, KOSGEB’den hibe veya kredi almak isteyen kişilerin kuracakları iş yeri hakkında bir iş planı hazırlaması gerekmektedir. KOSGEB iş planı hazırlarken sizlere KOSGEB eğitimleri sırasında verilen bilgileri kullanmanız ve bunlara yönelik bir iş planı hazırlamanız KOSGEB desteği almanızı kolaylaştıracaktır. KOSGEB iş planınızı hazırladıktan sonra bu planı KOSGEB’e teslim etmeniz gerekmektedir. Hazırladığınız iş planı KOSGEB’de çalışan uzmanlar tarafından incelenecektir. Bu inceleme sonrasında KOSGEB sizlere ilgili iş planının onaylanıp onaylanmadığı hakkında bilgi verecektir. İş planınızı hazırlarken, öncelikle KOSGEB’in desteklediği sektörlerden birine yönelik iş planı hazırlamanız oldukça önemlidir. Bu iş planının onaylanma aşaması daha kolay olacaktır. KOSGEB iş planınız, KOSGEB’in desteklemediği bir iş kolunda ise iş planınız reddedilecektir.

KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir?

KOSGEB E-Ticaret Desteği Nedir? – Uweta

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Uweta Bilişim
Uweta Bilişim
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabiliriz?